импийчмънт

Тръмп с първи коментар на готвения му нов импийчмънт

Президентът Доналд Тръмп нарече подготовката за импийчмънта му в Конгреса на САЩ „абсолютно нелепа“ и заяви, че тя ще предизвика „огромен гняв“.

Той окачестви вероятния импийчмънт в Камарата на представителите в сряда като „продължение на най-големия лов на вещици в историята на политиката“, съобщи АФП.

Тръмп говори пред репортери преди да замине за оглед на стената по границата с Мексико в Аламо, щата Тексас.

Той отказа да отговори на въпрос дали възнамерява да подаде оставка.
Попитан дали носи някаква отговорност за щурма на американския Конгрес, Тръмп заяви, че неговите думи по онова време са били „напълно уместни“. Насилието винаги трябва да бъде избягвано, отбеляза той.

Тръмп обвини големите технологични компании, че причиняват ужасни неща на САЩ, и осъди блокирането на достъпа му до социални мрежи. „Никога не съм виждал подобен гняв у хората, както сега, след действията на големите технологични компании“, увери той.

„Ние не искаме насилие. Мисля, че това ще предизвика невероятен гняв“ каза той, визирайки процедурата, инициирана от Нанси Пелоси.

По-рано днес представителя на ОССЕ за свободата на медиите Тереза Рибейро каза, че блокирането на акаунтите на президента на САЩ Доналд Тръмп поражда дебат за ролята на тези платформи в свободата на словото.

„Отстраняването на американския президент Тръмп от няколко социални медийни сайта поражда сърцевината на много важен дебат за ролята, която тези платформи играят по отношение на свободата на изразяване. Дискусия, в която моят офис е участвал и ще продължи да го прави“, заяви говорителят на ОССЕ в Туитър.

- реклама -