Тръмп Голански възвишения признаване Израел Бенямин Нетаняху

Тръмп с остри критики към социалните мрежи

Американският президент Доналд Тръмп остро разкритикува цензурата в социалните медии. Повод за поредното „избухване“ на държавния глава стана решението на „Фейсбук“ да наложи доживотна забрана на няколко известни консервативни коментатори да използват платформата. Тръмп беше категоричен, че „следи и наблюдава“ поведението на социалните мрежи, съобщава „Рашъ тудей“.

„Продължавам да следя цензурата срещу американски граждани в социалните мрежи и платформи“, написа в „Туитър“ държавният глава. „Това са Съединените американски щати и тук имаме нещо, наречено свобода на словото“, категоричен беше Тръмп.

Предупреждението на държавния глава дойде като ехо на душите на неговия син – Доналд Тръмп младши, който призова консерваторите „да отвърнат на удара“ на цензурата на големите технологични компании, които са я извели на „едно ново равнище“.

Тръмп нарече холивудската звезда Джеймс Уудс, радиоводещия Пол Джоузеф Уотсън и сайта „Инфоуорс“ „истински консервативни мислители“ и изрично подчерта изненадата си, че именно те са били цензурирани в социалните мрежи.

Припомняме ви, че „Фейсбук“ изтри всички страници, групи, акаунти и събития, които по някакъв начин са свързани с няколко крайнодесни консерватори, а причината е, че са насърчавали насилието и омразата в своите профили

- реклама -