Тръмп Северна Корея Ким Чен ун реакция

Тръмп: Руските санкции ще паднат след справянето с Украйна и Сирия

Процесът по премахване на антируските американските санкции ще започне след преодоляването на конфликтите в Украйна и Сирия. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Той каза, че въпросът за санкциите не е разискван при срещата му с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на Г-20 в Хамбург.

„Санкциите не бяха обсъдени по време на срещата с президента Путин. Нищо няма да се направи, докато украинският и сирийският проблем не се решат!“, написа американския лидер в „Туитър“.

В предишния си пост в социалната мрежа днес той каза, че е време за конструктивна работа с Москва, посочвайки, че неговият колега Владимир Путин „отрече яростно“ твърденията за руска намеса в американските президентски избори през 2016 г.

„Притиснах президента Путин два пъти за намесата на руснаците в изборите“, каза Тръмп след завръщането си от Европа, където се срещна с руския държавен глава за първи път. „Той яростно отрече. Аз вече дадох своето мнение“.

Пишейки в Туитър, Тръмп каза, че той и Путин са обсъдили идеята за създаване на „непробиваем съюз за киберсигурност“, за да се предотвратят атаките на бъдещи избори.

Той каза още, че двамата са обсъдили прилагането на зоните за деескалация в Сирия, което започна днес по обяд.

„Вече е време да се придвижим напред в конструктивна работа с Русия!“, написа държавният глава.

Путин и Тръмп се срещнаха в рамките на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.

Източник: АФП

- реклама -