Тръмп призовава „Епъл“ да премести производството си в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп призова „Епъл“ да произвежда продуктите си в САЩ, вместо в Китай, за да избегне последствията от търговската война с Пекин.

Тръмп многократно е призовал различни компании да преместят производството си в Съединените щати или да го запазят там, като същевременно предприема агресивни търговски действия, насочени към намаляване на търговския дефицит на САЩ.

„Цените на „Епъл“ може да се увеличат поради големите мита, които можем да наложим на Китай, но има лесно решение“, коментира Тръмп. „Правете продуктите си в Съединените щати, вместо в Китай. Започнете да изграждате нови заводи сега. Вълнуващо е!“

Но по-високите разходи за заплати в Съединените щати биха могли да компенсират ползите, които Apple може да спечели, като избегнат тарифите, засягащи произведените в Китай продукти.

Администрацията на Доналд Тръмп наложи мита върху китайски внос за 50 млрд. долара и подготвя допълнителни мита до 25% върху китайски стоки на стойност 200 млрд. долара.

Американските предприятия са все по-загрижени за митата, които повишават цените на продуктите и биха могли да навредят на икономиката.

Но Тръмп е безразличен, настоявайки, че тежките му тактики ще сработят.

- реклама -