Уайнстийн
сн. БГНЕС

Тръмп: Присъдата срещу Уайнстийн е много силно послание, той бе подкрепян от демократите

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване и сексуално посегателство беше „велика победа“ за жените и изпраща „много силно послание“, заяви американският президент Доналд Тръмп във вторник.

Холивудският филмов продуцент бе признат за виновен в понеделник от нюйоркския съд, което съдебно решение бе приветствано като историческо от движението #MeToo срещу сексуални нарушения.

„От гледна точка на жените, мисля, че това беше страхотно нещо. Това беше велика победа. И изпраща много силно послание, много, много силно послание“, заяви Тръмп на пресконференция в Индия.

67-годишният Уайнстийн беше оправдан по обвинение за изнасилване от първа степен и за брутални сексуални посегателства, обвинения, които можеха да го вкарат в затвора за цял живот.

Но той е изправен пред до 29 години затвор за престъпни сексуални действия от първа степен и изнасилване от трета степен.

Той беше държан в затвора, но по-късно е приет в болница Белвю в Манхатън с болки в гърдите.

„Той беше човек, който не харесвах“, заяви Тръмп по време на пресконференция в Ню Делхи. „Просто не съм му фен. Познавах го малко, не много добре.“

сн. БГНЕС

Тръмп, който ще изведе Републиканската партия на изборите през ноември, заяви, че Уайнстийн е тясно свързан с Демократическата партия.

„Хората, които го харесаха, бяха демократите. Мишел Обама го обичаше. Хилари Клинтън го обичаше. И той даваше огромни пари на демократите“, коментира още президентът на САЩ.

- реклама -