Тръмп празнува първия си рожден ден в Белия дом (СНИМКИ, ВИДЕО)

На днешния 14 юни рожден ден празнува един от най-влиятелните мъже в света – президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Мелания готви изненада на съпруга си.

Тя разпространи призив към поддръжниците на съпруга й да й помогнат да му направи „незабравима“ картичка за рождения ден.

„Вие определено доказахте, че сте лоялни приятели на съпруга ми – написа първата дама в имейл до активистите на Републиканската партия. – Доналд ще бъде щастлив да получи поздрав от приятели като Вас, които означават толкова много за него и за победата на партията“.

Бившата първа дама Мишел Обама също отправяше призиви към активистите да й помогнат да отпразнува рождените дни на Барак Обама.
посланик

Дали ще има още изненади тепърва президента със сигурност ще сподели.

Роден през 1946 година в Куинс, Ню Йорк, той се прочува като бизнес магнат, автор и медийна личност.

Тръмп е президент и главен изпълнителен директор на „Тръмп Организейшън“, основател на „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организация, която ръководи многобройни казина и хотели в целия свят. Нестандартният му начин на живот и маниери го утвърждават като знаменитост – статус, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу „Стажантът“.

https://www.youtube.com/watch?v=pBHJkbDPW6U

През ноември 2016 година е избран за 45-ият президент на САЩ.

Обамакеър Ето най-любопитното за Доналд Тръмп:

Новият американски президент е четвъртото от петте деца на Фред Тръмп – богат строителен предприемач, чието бизнес седалище е в Ню Йорк. Именно под влиянието на баща си Доналд стартира своя бизнес. Всичките му баби и дядовци са родени в Европа. От страна на баща си той има германски корени, а от страната на майка си – шотландски. След като завършва бизнес-училище към университета в Пенсилвания през 1968 г., той се присъединява към компанията на баща си, където прохожда в бизнеса.

Той има пет деца, а сегашната му съпруга – Мелания, е негова трета официална спътница в живота. Преди това той има бракове с чехкинята Ивана Зелничкова и американката Марла Мейпълс. Тръмп става вторият в историята кандидат за поста президент на САЩ, който по същество е не политик, а бизнесмен. Първият е Уендъл Уилки през 1940 г.

в продължениеТръмп е най-възрастният кандидат, избиран за президент за първи мандат. Той става държавен глава на 70 години, подобрявайки рекорда на Роналд Рейгън, избран за първи път, когато е 69-годишен. Богатството му се изчислява на близо $3,7 милиарда. През март 2004 г. Доналд Тръмп е избран от американските граждани за най-обичан милиардер заради доброто му отношение към служителите си. През януари 2007 г. той получава звезда на Алеята на славата.

Макар и избран за президент от Републиканската партия, Тръмп е бил част и от Демократите.

- реклама -