Тръмп Китай Тайван отношения изказвания единен Китай

Тръмп прави най-богатото правителството в историята на САЩ

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп събира най-богатото правителство в американската история, пише в. „Вашингтон пост“.
Сред обявените от него кандидати за висши постове има няколко мултимилионери, наследник на огромно семейно богатство и двама милиардери от класацията на сп. „Форбс“.

 

Разпространяваните информации за съставянето на бъдещото правителство предполагат, че скоро Тръмп може да добави още свръхбогати хора в списъка с потенциални назначения.

Много от избраните от Тръмп кандидати за правителствени постове са родени богати, учили са в елитни учебни заведения и са натрупали още по-големи богатства като възрастни.

Тяхното общо благосъстояние в много отношения е в контраст с популистките предизборни обещания на Тръмп.

Бизнес връзките им, особено с Уолстрийт, предизвикват критики от демократите.

В предизборната кампания Тръмп говореше против Уолстрийт. Сега Тръмп избира бивш високопоставен служител на „Голдман Сакс“ и човек, който е инвестирал заедно със Сорос, да ръководи икономическата политика при неговото президентство.

С избирането на Стивън Мнучин, работил в „Голдман Сакс“, после станал управител на хедж фонд и холивудски финансист, за министър на финансите се оформя ново икономическо ръководство във Вашингтон. Мнучин ще се присъедини към инвеститора милиардер Уилбър Рос младши, избран за министър на търговията, и собственика на бейзболния отбор „Чикаго Къбс“ Тод Рикетс, определен за заместник-министър на търговията.

Не богати, а свръхбогати

Всички те са свръхбогати, а начело на този екип е първият милиардер, избран за президент в американската история. Избирането на Мнучин и Рос е най-силният сигнал, че Тръмп планира да наблегне на политики, благосклонни към Уолстрийт, като намаляване на данъците и отслабване на регулацията. Този подход е приветстван от инвеститорите, но влиза в остър контраст с популистката кампания, която водеше Тръмп, и с подкрепата, получена от него от работническата класа в САЩ.

Никой от избраните досега кандидати за правителствени постове, свързани с определянето на икономическата политика, няма особен опит в управлението, изтъква изданието.

- реклама -