Тръмп прави комплимент на Брижит Макрон – СНИМКИ/ВИДЕО

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе уловен да прави комплимент на съпругата на френския президент Еманюел Макрон

Това става ясно от видео, качено във Facebook профила на Макрон.

На него се вижда как американският президент, съпругата му Мелания, Макрон и съпругата му Брижит обикалят из комплекса Дом на инвалидите в Париж, където се състоя официалната церемония по посрещането на Тръмп, който е на първа официална визита във Франция.

В един момент Тръмп се обръща към Брижит с думите: „Вие сте в толкова добра форма“. После повтаря същия коментар и пред нейния съпруг – френския президент. След това Тръмп се обръща отново към Брижит и казва: „Прелестна сте“.

И докато Доналд Тръмп и Емнюел Макрон водеха официалната среща, съпругите им Мелания Тръмп и Брижит Макрон посетиха заедно днес следобед прочутата парижка катедрала Нотр Дам и се разходиха с корабче по река Сена.

Мелания, в елегантен костюм на „Диор“ от рокля и сако в червено, същия цвят високи обувки и коса, вдигната на кок, и Брижит, в къса бяла рокля с цип и сини обувки на ток, се разделиха със съпрузите си, след като заедно с тях посетиха гроба на Наполеон в църквата „Сен Луи“ в Дома на инвалидите.

Когато двете първи дами прекрачиха прага на църквата Нотр Дам, органът засвири тържествено американския химн. Мелания Тръмп и Брижит Макрон бяха разведени из храма от неговия ректор Патрик Шове.

- реклама -