Иванка

Тръмп праща дъщеря си Иванка за нов посланик на САЩ в ООН?

Редица медии в САЩ направиха предположение, че Иванка Тръмп ще замени Ники Хейли като посланик на страната в ООН. Сегашната американска представителка обяви днес, че подава оставка и ще оваканти поста в края на тази година.

„Говори се, че тя и нейния съпруг искат да се върнат в Ню Йорк“, коментира политическият анализатор на CNN Марк Престън. Консервативният коментатор Ан Коултър, която често критикува присъствието на семейството в администрацията на Тръмп, също подкрепи тезата за назначаването на дъщерята на президента на позицията.

Слухове за Иванка в ООН циркулират от повече от година

През ноември 2017 година The New York Times написа, че Иванка Тръмп и Джаред Къшнър обмислят сценарий, „в който Иванка Тръмп може да замени Ники Хейли като посланик в ООН“.

Самата Хейли, днес категорично отрече да има планове за участие в следващите президентски избори и заяви, че ще работи за преизбирането на Тръмп за нов мандат. Тя предупредила държавния глава за плановете си за оттегляне още преди шест месеца, като обяснила, че има нужда от време за почивка.

Ники Хейли

По адрес на Иванка Тръмп, която присъства в Овалния кабинет по време на срещата с президента тази сутрин, Ники Хейли заяви, че тя е „страхотен приятел“. „Каквото добро да кажа за Иванка и Джаред ще бъде малко. Двамата правят толкова много за страната ни зад сцената. Искрено ми се иска повече хора да знаят, че живеем в една по-добра държава, защото те са част от държавната администрация. А, Джаред – той е скрит гении, който никой не може да оцени“, похвали президентските съветници Хейли.

Дъщерята на президента й върна комплимента, като заяви, че тя е „служила на САЩ с чест и се е отличила като смел реформатор“.

Ако Тръмп реши да номинира Иванка за поста, ще се наложи да подложи това на гласуване в Сената.

- реклама -