Тръмп повежда пред Джо Байдън в щатите, които първи приключиха с гласуването

Тръмп води с голяма преднина пред демократа Джо Байдън в щатите Индиана и Кентъки, които първи затвориха избирателните секции в САЩ. Това обаче не е изненада, тъй като и двата щата са традиционно доминирани от партията на Републиканците.

Малко след това стана ясно, че президента печели изборите и в Ню Хемпшир.

Така в Индиана Тръмп има около 30 000 гласа срещу 12 000 на Байдън, в Кентъки около 10 000 срещу 2,8 000 за Байдън. В Ню Хемпшир до момента Тръмп води с16 000 гласа пред Байдън, който печели 10 000 гласа.

сн. БГНЕС

По-рано тази вечер настоящия държавен глава Тръмп заяви, че Републиканската партия уверено води и в други ключови щати, от които зависи изходът от надпреварата.

„Чух, че се представяме много добре във Флорида, Аризона, невероятно добре в Тексас“, каза американският президент още преди края на изборния ден. Тръмп обаче не уточни на какво точно се основават тези оптимистични прогнози.

Тръмп
сн. БГНЕС

Байдън не е напълно сигурен в победата си на изборите в САЩ

Демократът призна, че е суеверен и следователно не е склонен да предсказва резултата от изборите.

сн. БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джоузеф Байдън не е напълно сигурен, че ще спечели общите избори днес, сподели самият той пред репортери от дома си в Уилмингтън (Делауеър).

Байдън беше попитан дали е уверен, че е на път към победата. „Не знам“, цитира го телевизионната компания Си Ен Ен. Демократът изрази увереност, че ще спечели изборите в САЩ, ако спечели мнозинството от гласовете във Флорида.

„Президентите не могат да определят кои гласове ще бъдат в негова полза и кои не. В крайна сметка избирателите решават кой да стане президент“, каза той.

- реклама -