Тръмп поиска ФБР да се заеме с оневиняването на Джуси Смолет

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че федералната полиция и Министерството на правосъдието ще се намесят във връзка с изненадващо оттеглените обвинения срещу актьора Джуси Смолет, предаде Франс прес.

Актьорът от телевизионната поредица „Империя„, попадна под ударите на закона, след като инсценира нападение срещу себе си на расистка и хомофобска основа.

ФБР и Министерството на правосъдието ще се заемат със скандалния случай с Джуси Смолет в Чикаго„, написа в Twitter Тръмп, като добави, че това е срам за страната.

 

Съдебните власти в щата Илинойс снеха всички обвинения срещу 36-годишния актьор, който е цветнокож и хомосексуалист.

Той беше заподозрян, че е инсценирал нападение над самия себе си. Срещу него беше повдигнато обвинение по 16 пункта заради лъжливи твърдения. Всеки пункт от обвинението можеше да му донесе максимална присъда от 3 години затвор и 25 000 долара глоба.

Актьорът беше задържан и впоследствие освободен срещу гаранция от 100 000 долара. Разследването установи, че той платил на двама братя 3500 долара, за да инсценират нападение срещу него от расистки и хомофобски подбуди.

Джуси Смолет направил това, защото бил недоволен от хонорара си в телевизионния сериал и искал да се издигне в кариерата. Но в крайна сметка прокуратурата се отказа от всички обвинения срещу него, че е лъгал полицията. По думите на неговите адвокатки той оставал с чисто съдебно досие.

- реклама -