Тръмп подписва указ за изграждане на стена с Мексико

Очаква се днес президентът на САЩ Доналд Тръмп да подпише изпълнителни укази за строеж на стена по границата с Мексико, за временна забрана над влизането на бежанци в САЩ и за прекратяване на издаването на визи за граждани на Сирия и още шест близкоизточни и африкански страни. Това предаде Ройтерс, като се позова на американски медии.

Късно снощи Тръмп написа в Туитър: „Голям ден предстои за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ утре. Наред с много други неща ние ще построим стената!“. Така Тръмп ще изпълни едно от основните си предизборни обещания, посочва ДПА.

Според „Вашингтон пост“ президентът ще подпише указите на среща със служители от министерството на вътрешната сигурност.

ДПА цитира „Ню Йорк таймс“, че тази седмица Тръмп може би ще се заеме и с нелегалната имиграция, като забрани приемане на бежанци от Сирия и други „страни с мюсюлманско население, склонни към тероризъм“. Ще бъдат блокирани визите на хората от Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен. По време на предизборната си кампания Тръмп предложи временна забрана за достъпа на мюсюлмани в САЩ, което според него ще защити народа на страната от джихадисти.

- реклама -