Тръмп

Тръмп подписва нов миграционен указ другата седмица

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще подпише нов имиграционен следващата седмица.

„Ще издадем следващата седмица нов указ, който ще защитава страната ни“, обеща президентът по време на пресконференция.

Тръмп също се оплаква от това, че е наследил от своя предшественик Барак Обама „бъркотия“, както вътре в страната, така и на международната сцена, уверявайки, че неговото правителство „ще бъде едно от най-добрите в историята на САЩ.“

По-рано Тръмп подписа указ, който забранява влизането в САЩ в продължение на 90 дни на граждани на седем страни (Иран, Ирак, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан), спира приемането на всякакви бежанци за 120 дни и забранява за неопределен период приемането на бежанци от Сирия.

Указът предизвика негативни реакции в САЩ и по света. Той бе оспорван и съдът блокира неговото действие. Тръмп определи това решение като признак на „безпорядък и хаос“ в съда и обеща да го оспори.

На пресконференцията Тръмп говори за оставката на Майкъл Флин, за своята администрация, за медиите, за твърденията за връзки с Русия, за Иран.

Това бе първата самостоятелна пресконференция на Тръмп в Белия дом, отбелязва Франс прес.

Тръмп поиска разследване на изтичането на информация към медиите

Меджувременно стана ясно, че президентът е поискал от главната прокуратура да разследва въпроса за изтичането на информация към медиите за действията на неговата администрация.

„Това е престъпление. То е организирано от хора, които вероятно работят в правителствени служби“, каза Тръмп.

Стопанинът на Белия дом припомни преразказаното съдържание на телефонните му разговори с лидерите на Мексико и Австралия. „Това е незаконно получена секретна информация, която беше публикувана“, посочи Тръмп. Той отбеляза, че всички тези обаждания са били конфиденциални.

„Как медиите са получили тази информацията? Тези хора трябва да се срамуват. Те трябва да се срамуват от себе си“, смята Тръмп.

Антируската кампания може да обезсърчи Путин

Антируската кампания в американските медии може да даде на президента Владимир Путин погрешен сигнал, предупреди още американският държавен глава.

„Възможно е Путин да смята, че няма да може да стигне до споразумение с мен, тъй като от политическа гледна точка, постигането на такова споразумение няма да бъде популярно за мен“, каза той на въпрос ще бъде ли възможно да се постигне споразумение с Москва.

Тръмп отново упрекна медиите в тиражирането на „фалшиви новини“.

- реклама -