Тръмп

Тръмп отклонил оферта на сп. „Тайм“ да стане отново личност на годината

Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че е отклонил оферта на американското списание „Тайм“ да го обяви за втора поредна година за личност годината

Това предадоха световните агенции. Очевидно Тръмп е бил обиден, че списанието е поставило някои условия, отбелязва Франс прес.

„Списание „Тайм“ се свърза с мен, за да каже, че вероятно ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия“, написа в „Туитър“ Тръмп. „Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!“, допълни той.

Сп. „Тайм“ всяка година определя личност на годината. Това е личност, която е белязала най-силно отминалата година, било то за добро или за лошо. Тръмп бе личност на 2016 г. и тогава бе представен като „Президент на разделените американски щати“.

През 2015 г., 2014 г. и 2012 г. Тръмп се оплака в „Туитър“, че никога не е бил избиран за личност на годината от списанието.

Миналия юни в редица голф клубове на милиардера се появи фалшива корица на изданието на със снимка на Тръмп на нея.

„Тайм“ обявява личност на годината от 1927 г. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите. Личността на 2017 г. ще бъде обявена на 6 декември.

По повод написаното от Тръмп сп. „Тайм“ пише също в „Туитър“: „Президентът греши за нашия начин да избираме личност на годината. „Тайм“ не коментира избора си преди публикуването му, което е на 6 декември“, предаде Франс прес.

- реклама -