гражданството

Тръмп отказа да поеме вина за действията на мъжа, изпратил писмата-бомби

Президентът Доналд Тръмп заяви, че му е известно, че заподозреният в изпращането на самоделни взривни устройства Сизар Сейък е негов привърженик, но отрече да носи вина за действията му.

„Няма вина. Нищо няма. Ако погледнете станалото със Стив Скалийз, това беше привърженик на друга партия“, каза той пред журналисти в Белия дом, имайки предвид стрелбата от 14 юни 2017 г., когато привърженик на Демократическата партия откри огън по членове на Конгреса в град Александрия, щата Вирджиния. Тогава няколко души бяха ранени, включително заместник-председателят на групата на републиканците в Камарата на представителите Стивън Скалийз.

Тръмп добави, че не смята да се обажда на бившия президент Барак Обама или на някой от другите хора, до които бяха изпратени самоделни взривни устройства.

„Бих го направил ако те го искаха. Мисля обаче, че ще минем и без това“, каза Тръмп. Той похвали ФБР, правосъдното министерство, прокуратурата и полицията за тяхната „невероятна работа, умения и решителност“ в разследването, довело до арестуването на Сизар Сейък.

По-късно, на предизборен митинг в щата Северна Каролина, Тръмп обвини медиите, че използват ситуацията със Сейък, за да отбележат политически точки срещу него, предаде Ройтерс.

„През последните часове видяхме усилията на медиите да използват зловещите действията на един човек, за да отбележат политически точки срещу мен и Републиканската партия“, каза Тръмп.

- реклама -