Тръмп, заплахи политически натиск междинни избори за Конгрес

Тръмп осъди насилието като метод за политически натиск. Заплахите продължават

Американците да разрешат всички съществуващи разногласия като участват на междинните избори за Конгрес на 6 ноември.

За това призова американският президент Доналд Тръмп на митинг в щата Уисконсин. Той осъди използването на насилие за натиск върху политическите противници.

„Нито една страна, която приема насилието или заплахите за насилие като метод за политическо сплашване, принуждение или контрол не може да постигне успех. Трябва решително да се противопоставим на подобно поведение. То трябва да бъде пресечено“, каза Тръмп.

“Има само един начин да разрешим нашите разногласия – мирно гласуване в избирателните секции“, добави американският президент.

Тръмп призова американските медии да прекратят нападките срещу политиците в навечерието на изборите.

„Медиите също трябва да проявят отговорност и да поддържат уважителния тон, а също така да прекратят безкрайната вражда и постоянните негативни и много често лъжливи нападки в своите материали“, каза той.

В сряда пакети с взривни устройства бяха открити в сградата на „Тайм Уорнър“ в Манхатън. Сикрет сървис съобщи, че е прихванала пратки с потенциални взривни устройства, които са изпратени на бившия президент Барак Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън. Подозрителен пакет е изпратен и на бившия министър на правосъдието Ерик Холдър.

Още две подозрителни пратки бяха открити в Лос Анджелис.

Те са били адресирани до члена на Камарата на представителите Максин Уотърс и до бившия вицепрезидент на Съединените щати Джо Байдън.

- реклама -