Тръмп: Очаквам силна търговска сделка с Лондон

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че спорното му посещение във Великобритания ще се състои. Заяви, че очаква “ много бързо“ да сключи „много силна“ търговска сделка с Лондон.

На среща с британския премиер Тереза Май в рамките на заседанието на върха на Г-20 в Хамбург, Тръмп заяви, че ще има „големи разговори“ на Острова.

Работим по търговско споразумение, което ще бъде много значимо споразумение, много силно споразумение, прекрасно и за двете страни“, каза Тръмп пред репортери в началото на срещата си с Мей в кулоарите на форума на Г-20. „Мисля, че ще приключим с (работата по) него много бързо“, заяви той, но не даде подробности.

Великобритания не може да сключи отделно търговско споразумение със САЩ, докато не напусне ЕС през 2019 г., отбелязват агенции.

Тръмп заяви също, че ще направи посещение в Лондон въпреки пламналата в Обединеното кралство полемика по този въпрос и нарече „страхотна“ вчерашната си среща с руския президент Владимир Путин.

„Ще отида в Лондон“, каза той.

Всякакви преговори за такова споразумение ще продължат да водят до спорове между Великобритания и Европейския съюз. ЕС предупреди Лондон да не иска отделно споразумение, преди да приключи „развода“.

Американският президент Доналд Тръмп описа срещата си с президента на Русия Владимир Путин като преминала „страхотно“, предава AFP.

Двамата разговаряха почти 2 часа, въпреки че по първоначална уговорка, срещата трябваше да продължи 30 минути.

Той похвали германския канцлер Ангела Меркел за „фантастичната работа“ при организацията на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, въпреки протестите, които блокираха жена му Мелания в продължение на часове.

„Меркел организира срещата на върха толкова професионално „, посочи Тръмп, като каза на канцлера, че е свършила „фантастична работа“.

По данни на полицията, в демонстрациите се включиха около 12 хиляди души. Най-голямото събитие е насрочено за събота следобед, при което се очакват близо 100 хиляди протестиращи.

- реклама -