Майкъл Улф, книга, Тръмп, управление

Тръмп обяви книгата за първата му година в Белия дом за „пълна с лъжи“

Доналд Тръмп заяви, че новата скандална книга за него, която предстои да бъде публикувана днес, е „пълна с лъжи, погрешни тълкувания и източници, които не съществуват“.

Това предадоха световните агенции.

В коментар в Туитър от късно снощи местно време Тръмп увери, че е забранил достъпа на автора на „измамната книга“ Майкъл Улф до Белия дом. „Никога не съм говорил с (Улф) за книгата“, подчерта президентът на САЩ.
„Вижте миналото на това момче и гледайте какво ще се случи с него и с Окаляния Стив“, написа още Тръмп.


Скандалната книга за президента на САЩ, разпространени откъси от която предизвикаха спорове, ще бъде публикувана още днес, а не във вторник, както бе предвидено първоначално, съобщиха по-рано нейният автор и издател.

По-рано BBC предаде, че адвокатите на Тръмп са заплашили да предприемат незабавно действия за блокиране на нейното публикуване.

„И ето. Вие можете да си купите (книгата и да я четете) утре. Благодаря, г-н президент“, написа в Туитър авторът Майкъл Улф, цитиран от Франс прес.

Вчера адвокати на президента на САЩ призоваха да бъде спряно незабавно разпространението на книгата „В Белия дом на Тръмп: огън и ярост“. Това стана ден след като публикувани откъси от нея предизвикаха ожесточена полемика.
Авторът Майкъл Улф описва първата година от престоя на Тръмп в Белия дом като постоянен хаос и интриги около един президент, осмиван от собствените си сътрудници, отбелязва Франс прес. Уволненият бивш главен стратег на Белия дом Стив Банън е цитиран да определя среща на представители на предизборния щаб на Тръмп с руснаци като предателство.

Американското президентство осъди „смешните лъжи“ на една книга, натруфена с „таблоидни клюки“.

Според правни експерти всички евентуални съдебни искове на Тръмп срещу автора и издателя, както и срещу Стив Банън, почти сигурно са обречени на провал и може да доведат до още позорни разкрития, предаде Ройтерс.

Стив Банън
- реклама -