Тръмп обяви, че е склонен да промени мнението си Парижкото споразумение

Американският президент Доналд Тръмп би преосмислил решението си за оттегляне от Парижкото споразумение за борба с промяната на климата… но само при положение, че разпоредбите се променят в полза на САЩ.

„Дали бих се върнал към споразумението? Да, бих“, беше категоричен Тръмп в интервю за британския журналист Пиърс Морган, откъси от което бяха излъчени по телевизия ITV преди премиерата днес.

„Както знаете добре, харесвам Еманюел (Макрон) и с удоволствие бих се върнал, но това трябва да се превърне в добра сделка за САЩ“, добави държавният глава.

Пред Морган Тръмп не поясни какво точно трябва да се промени и какви условия биха го удовлетворили, но разкритикува настоящи вид на споразумението.

„Парижкото споразумение щеше да е катастрофално за нас и затова го спрях“, изтъкна главата на американската администрация и допълни, че всичко в него е било в ущърб на страната му.

„Ако някой ден, да кажем, се върнем към споразумението, то това ще бъде абсолютно различна сделка, защото в момента тя е ужасна“, заключи Тръмп.

- реклама -