Доналд Тръмп

Тръмп обеща САЩ да дарят 50 милиона долара за жените предприемачи

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща днес неговото правителство да даде 50 милиона долара за жени предприемачи, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Парите ще бъдат преведени на фонд на Световната банка за подпомагане на жените предприемачи в развиващите се страни. Това каза Тръмп на събитие в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург. Той изрази увереност, че този фонд ще „преобрази живота на милиони, милиони и милиони хора“.

Тръмп похвали жените с предприемачески дух. Моята собствена бизнес кариера щеше да е много по-трудна, ако имах повече жени конкуренти, пошегува се американският президент милиардер, който влезе в Белия дом през януари.

Той подчерта, че „осигуряването на възможности на жените е основна ценност“.

Тръмп говори на обяд, на който фондът бе представен официално

Програмата, за която САЩ ще дарят пари, ще помогне на жени в развиващите се страни да получат достъп до финансиране, пазари и мрежи за започване на нов бизнес. Съединените щати ще са една от държавите основатели на фонда, каза Белият дом.

Германският канцлер Ангела Меркел включи в инициативата дъщерята на американския президент Иванка Тръмп.

Горд съм с работата на Иванка, каза нейният баща. Той се пошегува, че единственото лошо за нея може да е фактът, че той е неин баща. „Ако не беше моя дъщеря, щеше да й е много по-лесно“, каза Тръмп.

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким обяви, че за фонда са събрани общо 325 милиона долара. Сред донорите са Съединените щати, Германия, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Канада.

- реклама -