Тръмп маска коронавирус САЩ

Тръмп не казал по-рано за смъртоносния Covid-19, за да не всява паника

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли обвиненията, че не е оповестил по-рано колко опасен е Covid-19 и е омаловажил сериозността на епидемията от коронавирус. Той заяви, че е действал така, че да намали паниката сред американците, която да предизвика презапасяване и покачване на цените.

Откъси от книгата бяха разпространени от американски медии. Удуърд е интервюирал Тръмп 18 пъти в продължение на над половин година. В интервютата президентът намеква, че знае повече за сериозността на новата болест, отколкото разкрива публично, като обяснява, че тя се разпространява по въздуха и е много по-опасна от грипа“.

След като откъсите станаха публични, кандидатът за президент на демократите Джо Байдън отправи критики към Тръмп. Байдън заяви, че действията му по отношение на пандемията са повече от жалки и представляват умишлено нарушение.

Кандидатът за президент на демократите Джо Байдън отправи критики към Тръмп. Той заяви, че действията му по отношение на пандемията са повече от жалки и представляват умишлено нарушение.

„Той е знаел колко е смъртоносен този вирус, знаел е и умишлено е омаловажил положението. По-лошо  – лъгал е американския народ. В продължение на месеци съзнателно и доброволно е лъгал за опасността, която вирусът представлява за страната.

„Обичам страната ни и не искам хората да са уплашени. Не искам да създавам паника и със сигурност няма да подлудя тази страна и света. Искахме да покажем увереност и сила, включително и като нация, и това е, което направих“.

- реклама -