Тръмп не издържа: Въпроси на журналист за COVID-19 го изнервиха и си тръгна

Съединените щати регистрираха 830 смъртни случая от коронавирус през последните 24 часа. С това общият брой на починалите в страната от началото на пандемията достигна 80 352 души, според данните на университета Джонс Хопкинс. Страната – най-силно засегната от пандемията по отношение на броя на смъртните случаи – сега потвърди общо 1346 723 заразени, съобщи университета Джонс Хопкинс.

На фона на статистиката президентът Доналд Тръмп продължава с твърденията, че страната овладява кризата.

Репортерът на CBS News Уейджа Джианг попита Тръмп защо продължава да настоява, че САЩ се справят по-добре от другите страни, когато става дума за тестване за вируса.

„Защо това има значение?“ попита тя. „Защо това е глобална конкуренция, когато всеки ден американци губят живота си?“

„Те губят живота си навсякъде по света“, отговори Тръмп. „И може би това е въпрос, който трябва да зададете на Китай. Не ме питайте мен, задайте на Китай този въпрос.“

БГНЕС

След това той се опита да даде думата на друг репортер, докато Джианг продължи да го притиска за отговор. Тръмп се обърна към друга журналистка, която докато се опитваше да зададе въпроса си, президентът приключи пресконференцията и влезе обратно в Белия дом.

БГНЕС

Интернет бързо се обедини около Джианг, като хаштагът #StandWithWeijiaJiang се появи в Twitter почти незабавно.

„I #StandWithWeijiaJiang срещу расистките изцепки на Тръмп“, написа актьорът от „Стар Трек“ и виден азиатско-американски активист Джордж Такей.

- реклама -