Тръмп не иска да слуша записа от убийството на Хашоги, потресен е

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разполага със записа от убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги, но не иска да го слуша, защото съдържанието му е много жестоко, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Имаме записа, не искам да го слушам, защото това е запис на страдание“, изтъкна Тръмп по телевизия Фокс Нюз. Президентът разказва, че е бил запознат със съдържанието на записа и то е било „много жестоко, много перверзно и ужасно“.

Според „Вашингтон пост“ и „Ню Йорк таймс“ ЦРУ било стигнало до извода, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е поръчител на убийството на Хашоги. Вчера обаче Държавният департамент на САЩ опроверга тези информации, изтъквайки, че още няма окончателно заключение на Съединените щати за това кой стои зад убийството на саудитския журналист дисидент Джамал Хашоги.

На въпрос на Фокс нюз дали е възможно принцът, който отрича всякакво участие, да е излъгал президента на Съединените щати, Тръмп отговори, че не знае.

„Той ми каза, че няма нищо общо с това. Каза ми го може би пет пъти, по различни поводи, включително преди няколко дни“, допълни той.
Саудитска Арабия многократно промени официалната си версия за случилото се с Джамал Хашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул, отбелязва АФП.

- реклама -