ХариМегън Маркъл сватбата Обама Тръмп официални лица

Тръмп не е поканен на сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, семейство Обама също няма да присъстват

Американският президент Доналд Тръмп и неговият предшественик Барак Обама няма да присъстват на сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл.
Това потвърдиха от Белия дом, съобщиха от CNN.

Говорител на „Кенсингтън Палас“ заяви, че световни лидери и политически фигури няма да бъдат поканени на сватбата в техните официални позиции.

Тръмп и съпругата му Мелания не са били поканени, нито пък други американски официални представители.
Барак и Мишел Обама, които са близки до двойката, няма да присъстват, въпреки че от двореца не съобщават дали са изобщо са били поканени.

 

Двойката обяснява решението си с големината на църквата, в която ще се венчаят.

Освен това, за разлика от брат му Уилям, който е престолонаследник, младият Хари не е задължен да кани политически фигури.

Но покана за кралската сватба е получило 12-годишно момиченце, оцеляло след атентата в Манчестър. Бъдещите младоженци помолиха вместо да им купуват подаръци, гостите да дарят парите за благотворителност.

Според CNN,  някои световни лидери могат да бъдат поканени само заради личните им отношения с Хари и Мегън.

Говорител на „Кенсингтън Палас“ заяви: „Беше решено да няма официалент списък на политическите лидери – както британски, така и международни – той не е необходим за сватбата на принц Хари и г-жа Маркъл.“

„Правителството на Нейно величество е било уведомено за това решение, взето от кралското семейство“, се казва в изявлението.
Покана за светското събитие на годината няма дори премиера Тереза Мей.
До сватбата на годината остават шест седмици!
- реклама -