фондацията

Тръмп настоя специален прокурор да разследва фондацията на Клинтън

Кандидат-президентът на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп призова Министерството на правосъдието да назначи специален прокурор, който да разследва фондация „Клинтън“. Разследването трябва да покаже дали дарителите на фондацията са получавали специално отношение от Държавния департамент по времето, когато Хилъри Клинтън е била държавен секретар на САЩ, предаде Ройтерс.

„Министерството на правосъдието е длъжно да назначи специален прокурор, защото, за съжаление, се оказа, че е политическото крило на Белия дом. Никой досега не е виждал подобно нещо“, заяви Тръмп.

По думите му, на Министерството на правосъдието и на ФБР не може да се има доверие, когато трябва да има разследване срещу Хилъри Клинтън. Тръмп дори призова за закриване на фондацията.

Фондация „Клинтън“ ще бъде реформирана

Фондацията „Бил, Хилъри и Челси Клинтън“ ще бъде реформирана, за да се избегне всякакъв конфликт на интереси, ако Хилъри Клинтън бъде избрана за президент. Това потвърди междувременно Бил Клинтън.

Благотворителната фондация досега е събрала около 2 милиарда долара от създаването си през 2001 г. за здравеопазване, развитие и борба с климатичните промени.

- реклама -