Тръмп нарече кървавата баня във Флорида „чудовищно насилие и омраза”

Президентът Тръмп нарече кървавата баня във Флорида проява на „чудовищно насилие и омраза”

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ са в траур след масовото убийство във Флорида и ще посети местопрестъплението в гимназията, където бяха застреляни 17 души.

„Скъпи сънародници, днес говоря на нация, която скърби”, каза държавният глава в предавано по телевизията обръщение след масовото убийство в американско училище. Той нарече престъплението проява на „чудовищно насилие, омраза и зло”.

Не е достатъчно просто да вземем някакви мерки, за да се чувстваме по-сигурни. Нито един учител или ученик не трябва да се чувстват в опасност в американските училища. Нито един родител не трябва да се страхува, когато сутрин изпраща децата си, допълни Тръмп.

В обръщението си Тръмп не спомена огнестрелни оръжия или темата за контрола върху оръжията, но обеща „да се заеме с трудния въпрос за душевното здраве”.

Жертви на стрелбата станаха 17 души, а в болница са 14 ранени. Органите на реда задържаха стрелеца, който е 19-годишен изключен ученик. Той е стрелял с полуавтоматична пушка AR-15, която е на въоръжение в американската полиция и може да се купи и от граждани за самозащита и лов.

- реклама -