Доналд Тръмп ЕС търговска сделка

Тръмп нае адвокат от Южна Каролина да го защитава

Бившият президент Доналд Тръмп е наел адвокат от Южна Каролина – Карл Бауърс, който да го представлява по делото за импийчмънт в Сената по обвинение, че той е подбудил атаката срещу Капитолия, предаде Агенция Ройтерс.

Бауърс не отговори на поканата на медиите за коментар.

Въпреки че е относително непознат на национално ниво, Бауърс е представлявал бившите републикански губернатори в Южна Каролина и е служил в Министерството на правосъдието на САЩ при бившия президент на републиканците Джордж Буш, показва информация в уебсайта му.

Републиканският сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина, която е съюзник на Тръмп, го е препоръчала, каза източник на агенцията.

През 2012 г. Бауърс представляваше тогавашния губернатор Ники Хейли в изслушване пред етичната комисия по обвинения, че се е занимавала с незаконно лобиране, докато е била държавен служител. Хейли беше оправдана.

Бауърс, чието пълно име е Карл Смит Бауърс-младши е завършил юридическия факултет на университета Тюлейн, има собствена адвокатска кантора и е свързан с юридическата група Miller.

Процесът срещу Тръмп вероятно ще започне към средата на февруари, за да се даде време на Бауърс да се подготви, каза републиканският сенатор Майк Браун пред репортери във Вашингтон.

- реклама -