Тръмп на традиционната молитвена закуска: Светът преживява трудности, аз оправям нещата

Светът е в беда и има нужда от трудни телефонни разговори, за да могат да се решат сложни проблеми. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на молитвена закуска в Белия дом, съобщават световните медии.

 

 “Светът е в беда, но ние ще вкараме нещата в правия път. Аз поправям неща. Това правя най-добре. Когато чуете нещо за тежките телефонни разговори, които провеждам, не се притеснявайте. Просто не го правете. Ние ще направим всичко необходимо, за да защитим религиозната свобода в САЩ“, заяви Тръмп.

1486065214-2017-02-02t143343z-1770503078-ht1ed2214fq2x-rtrmadp-3-usa-trump-religionjpgНа насилието срещу религиозни малцинства трябва да се сложи край, каза президентът на събитието, в което участваха политици, религиозни водачи и гости като йорданския крал Абдула и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Всички държави имат моралното задължение да се обявят против подобно насилие и да работят заедно, за да се справят с него. Всички страни са длъжни да противодействат на насилието над християни от страна на „Ислямска държава“.

Новият президент отбеляза още, че ставаме свидетели как миролюбиви мюсюлмани биват жестоко малтретирани от „Ислямска държава“. Той обеща също да премахне т.нар. „поправка Джонсън“ – разпоредба, която забранява на църкви и други освободени от данъци организации да участват в политически кампании.

На практика всяка страна в света се възползва от САЩ. Това няма да продължава повече, заяви Тръмп. Президентът благодари на американците за молитвите им и отбеляза, че те постоянно му вдъхват сили.

Той не пропусна да се спомен и актьора и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер.

„Молете се за Арнолд, за да може рейтингът на шоуто му да се вдигне. (Шварценегер стана водещ на риалити-шоуто „Стажантът“,- бел. ред.). Тръмп беше водещ на предаването.

Шварценегер пък също реагира с видео в акаунта си в Туитър, където предлага на президента да разменят местата си.

4

 

 

- реклама -