Тръмп правителство подновяване на работа

Тръмп може да произнесе ежегодната си реч на „За състоянието на съюза“ на 5 февруари

Президентът Доналд Тръмп може да произнесе ежегодната си реч на „За състоянието на съюза“ на 5 февруари. Това съобщи телевизия Fox, като се позова на свой анонимен източник. Според него, тази дата се обсъжда като много възможна за предстоящото обръщение на държавния глава.

До момента от Белия дом не са коментирали въпроса, но уточниха, че засега няма точно фиксирана дата. Администрацията на президента се намира в непрекъснат контакт с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и скоро се очаква да бъде решено кога президентът ще говори пред двете камари на Конгреса, каза говорител на Тръмп.

По традиция, речта „За състоянието на съюза“ е на 29 януари, но тази година Пелоси отказа на президента Тръмп правото да говори с мотива, че заради липса на финансиране на федералното правителство не може да бъде осигурена охраната му.

Президентът използва ежегодното си послание да изложи вижданията си за ситуацията в страната, да посочи приоритетните направления на външната и вътрешната си политика.

- реклама -