Тръмп измисли от къде ще намери пари за стената по границата с Мексико

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обсъждал с републиканските лидери на Конгреса идеята за покриване със слънчеви панели на стената, която иска да бъде издигната по границата с Мексико.

Според трима души, които имат директна информация за разговорите, идеята на Тръмп била слънчевите панели, с които да бъде покрита стената, да генерират електроенергия, при продажбата на която ще бъдат осигурени средствата за изграждане на съоръжението, съобщи Axios.

Тръмп казал, че виждането му е стена с височина от 12-15 м. и покрита със слънчеви панели, което щяло да направи структурата „красива“.

Президентът казал, че повечето стени, за които присъстващите били чували, са с височина около 5 м., но неговата идея е друга. И допълнил пред конгресмените, че идеята му е да говорят за покрита със слънчеви панели стена. Но решението все още не е взето.

Откъде може да дойде тази идея: Предложението за покриване на стената със слънчеви панели беше предложено, когато САЩ поискаха дизайн по-рано тази година. Компаниите, спечелили договори и помолени да построят прототипи, може да бъдат обявени този месец.

- реклама -