Тръмп, болница, коронавирус

Тръмп излезе от болницата за кратко, среща се със симпатизанти

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за кратко военната болница „Уолтър Рийд“ в предградие на Вашингтон, където от петък вечер се лекува от коронавирус.

Това предадоха световните агенции.
Тръмп беше с маска в кола, в която се намираха най-малко още двама души също с маски. През стъклата на возилото си, той помаха на свои симпатизанти, събрали се близо сградата на болницата. След това той се върна в лечебното заведение.

Малко преди това в кратко видеопослание в Туитър Тръмп заяви, че е научил много за Ковид. Той допълни, че го е научил, след като лично го е преживял и каза, че това е училището на живота. Във видеото Тръмп обеща кратко излизане от болницата, за да направи изненада на „великолепните патриоти“, които са се събрали на улицата. Той им обеща неочаквана визита, а после дойде и краткото му излизане от болницата с кола.

Краткото излизане на Тръмп от клиниката обаче беше определено от медици като ненужно и застрашаващо живота на другите, предаде Ройтерс.

Според медика от клиниката „Уолтър Рийд“ Джеймс Филипс, който е и асистент по спешна медицина в университета „Джордж Вашингтон“, всеки който е бил в колата по време на напълно ненужното излизане на президента, сега ще трябва да остане под карантина за 14 дни.

Сенаторът от Демократическата партия от Хавай Брайън Шатц пък каза, че се моли за здравето на агентите от Сикрет сървис, защото те са осъзнавали рисковете, свързани с работата, но не са си давали досега сметка, че тези рискове могат да дойдат от самия охраняван обект.

- реклама -