излъгал

Тръмп излъгал 58 пъти по време на дебатите с Клинтън

Предизборният щаб на Хилъри Клинтън обяви, че конкурентът й за поста Доналд Тръмп е излъгал 58 пъти по време на първия дебат между двамата миналата вечер.

„По време на 90-минутния дебат Тръмп говори около 46 минути и успя да излъже 58 пъти, изопачавайки факти при отговорите на въпросите“, се казва в съобщение на официалния сайт на Клинтън. Посочва се , че Тръмп „отрече, че е възхвалявал руския президент Владимир Путин“ и че „никой не знае Русия да е хакнала компютърната система на Демократическата партия“.

Според щаба на Клинтън, Тръмп е излъгал за отношението си към войната в Ирак, като казал, че не е подкрепял военната интервенция в страната още от самото начало. Демократите обвиняват милиардера и за това, че погрешно опитал да внуши, че „Ислямска държава“ е била създадена под благосклонното наблюдение на Хилъри Клинтън и президента Барак Обама.

От щаба на демократите посочват и редица погрешни обвинения на Тръмп към Клинтън по повод нейните предложения в областта на икономическата и социалната политика.

Дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ беше гледан от рекордните над 80 милиона зрители. 
- реклама -