импийчмънт

Тръмп иска специален прокурор да разследва изборите и сина на Байдън

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп възнамерява да поиска назначаването на специален прокурор, който да разследва предполагаеми измами на президентските избори от 3 ноември в страната, както и въпроси, свързани с дейността на Хънтър Байдън, син на победителя кандидат на демократите Джо Байдън. Това, съобщава американското издание The Wall Street Journal, цитирано от „Фокус“.

Според източници държавният глава наскоро е инструктирал своите съветници да търсят подходящи кандидати за поста. Подобна идея споделиха също някои представители на Белия дом, както и редица привърженици на Тръмп в Конгреса на САЩ.

Както отбеляза един от източниците на изданието, началникът на кабинета на служителите в Белия дом Марк Медоус заяви, че Тръмп иска да приложи плана си възможно най-скоро.

По-рано Politico съобщи, че конгресмените от Републиканската партия призовават президента да възложи на министъра на правосъдието и на главния прокурор Уилям Бар да назначи специален адвокат, който да разследва предполагаемите изборни нередности.

The Washington Post съобщи писа в края на октомври, че Тръмп е разочарован от Бар, защото той и директорът на ФБР Кристофър Рей не са започнали разследване за дейността на Джо Байдън и сина му Хънтър, когото американският лидер обвинява в корупция. Според вестника президентът многократно е обсъждал със своите съветници възможността да освободи Бар от заемания пост.

- реклама -