Тръмп
сн. БГНЕС

Тръмп : Готови сме да сключим сделка с Иран

САЩ остават ангажирани със сделка с Иран и се застъпват той да бъде силна държава, заяви американският президент Доналд Тръмп, говорейки в понеделник на предизборен митинг в Дейтън (Охайо), съобщава ТАСС.

Ръководителят на американската администрация отново изрази увереност, че ако бъде преизбран през ноември, Техеран много бързо ще подпише такова споразумение. „Ако и когато спечелим, около 9 секунди след тази победа, ще ни позвънят. От Иран, с искане да сключим сделка. Ние искаме да сключим сделка. Искаме да имат всичко добре, искаме да са силни, но те просто не могат да имат ядрени оръжия. Това е всичко. Много просто „, каза Тръмп.

Според неговата версия на събитията той инструктира подчинените си да не водят преговори с Иран за подписването на такова споразумение. „Казах на хората: не преговаряйте с тях . Те искат да изчакат“, каза лидерът на Белия дом. Тръмп прави подобни изявления в миналото.

В понеделник САЩ обявиха разширяване на обхвата на санкциите си срещу Иран. Новите ограничения са насочени към ядреното развитие на Техеран. Освен това САЩ се опитват едностранно да запазят скоро изтичащото ембарго за доставки на оръжие и военна техника за Иран.

- реклама -