Тръмп, евреи ,демократическа партия, коментар

Тръмп: Готови сме да атакуваме 15 цели в Иран, но не бързаме

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че САЩ са готови да нанесат удар по 15 цели в Иран, но той не бърза.

„Най-лесното нещо, което мога да направя, докато вие (журналистите) все още сте тук, е да кажа – нека момчета , започвайте. Това би бил много лош ден за Иран … Най-лесното нещо, което мога да направя, е да кажа „Нека изрежем 15 различни големи обекта в Иран. Мога да го направя и всичко е готово. Всичко е готово. Но не искам да го правя, ако мога да не го правя“, заяви Тръмп пред репортери в Овалния кабинет.

„Бих могъл да го направя след минута, точно тук, това ще е чудесна история, за която да пишете“, добави Тръмп.

Според него фактът, че не бърза да нанася удари по САЩ, показва сила, а не слабост.

„Няма значение дали ще стане след седмица, две, три. Мисля, че начинът, по който се държим, показва много повече сила“, каза Тръмп.

„Ако проявяваш сила, трябва да проявяваш и сдържаност. Да постъпите по друг начин е много по-лесно. Иран знае, че ако се държат зле, тогава нямат време. Постъпват лошо, въпреки че бих искал да действат добре … В Иран има много проблеми „, добави американският президент.

САЩ обвиниха Иран в нападението срещу петролната инфраструктура на Саудитска Арабия. Иран отрича това.

Нови санкции на Тръмп срещу централната банка на Иран

Президентът Доналд Тръмп обяви в петък нови санкции срещу централната банка на Иран, като нарече мерките „най-тежките“ санкции, налагани някога от САЩ на чужда държава .

„Току-що санкционирахме иранската национална банка“, каза Тръмп пред репортери в Овалния кабинет, като по-късно поясни, че има предвид иранската централна банка.

„Това са най-високите санкции, налагани някога на дадена страна“, каза той.

Тръмп по-рано тази седмица американският президент обяви, че ще има съществени санкции срещу Иран, в отговор на това, което американските представители твърдят, че е вероятното участие на Иран в нападение срещу саудитски петролни съоръжения.

- реклама -