Тръмп готов да покани Путин във Вашингтон

Милиардерът Доналд Тръмп заявява в интервю за италианския вестник „Кориере дела Сера“, че е готов да покани руския президент Владимир Путин във Вашингтон.

Тръмп, който си гарантира номинацията за кандидат на Републиканската партия за президентските избори в САЩ, е готов на смяна на курса към Москва.

Нямам никакви затруднения да направя това, наистина никакви – казва Тръмп в отговор на италианското издание.

В интервюто Тръмп коментира изявление на Путин на Петербургския международен икономически форум:

Путин: Господин Тръмп заяви, че е готов на пълно възстановяване на руско-американските отношения. Какво лошо има в това? Ние приветстваме всичко това.

Ето и отговорът на Тръмп:

„Мисля, че той (Путин) говори истината. Мисля, че трябва да поддържаме отношенията. Мисля, че да постигнем съгласие с Русия би било прекрасно и това би оказало положително въздействие върху целия свят“.

Путин  посочва още, че сътрудничеството между САЩ и Русия може да помогне за победата над терористичната организация Ислямска държава.

Тръмп отбелязва: „Мисля, че ще е много полезно, ако координираме усилията си, за да постигнем тази обща цел. Те (руснаците) също искат да победят ИД. Русия е сила. Смятам, че координирането на усилията би било нещо положително, а не отрицателно.“

- реклама -