сн. БГНЕС

Тръмп готов да изкара армията, разчистиха със сълзотворен газ протестиращи, за да отиде до църква

Доналд Тръмп заплаши демонстрантите  с армията. Президентът каза, че щял да реши проблема вместо местните власти, като прати войската в градовете.

сн. БГНЕС

„Ако град или щат откаже да вземе необходимите мерки, за да защити живота и собствеността на жителите си, аз ще разположа Армията на Съединените щати и бързо ще реша проблема вместо тях. Взимам решителни мерки и за защита на нашата велика столица Вашингтон. Случилото се снощи в града е пълен позор“, заяви Тръмп.

сн. БГНЕС

След речта си Тръмп посети историческата църква „Сейнт Джон“, от другата страна на улицата срещу Белия дом. За да стане това възможно полицията използва сълзотворен газ, за да разчисти протестиращите пред Белия дом. 

сн. БГНЕС

Това предизвика нова вълна от възмущение, беше порицан от кмета на града, епископа и водещи демократи, включително бившия вицепрезидент Джо Байдън, който обяви използването на сила само „за снимка“.

сн. БГНЕС

„Имаме страхотна страна“, заяви Тръмп точно пред епископската църква, докато държеше Библия. Той не отговори на въпроси от репортери, преди да се върне обратно в Белия дом.

сн. БГНЕС
- реклама -