Тръмп президент мандат Опра Уинфри

Тръмп: Бих връхлетял в училището във Флорида дори и без оръжие

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че би връхлетял дори и невъоръжен в училището „Марджъри Стоунмен Дъглас“ във Флорида, където 17 души бяха убити по-рано този месец, стига да предотврати трагедията.

„Наистина вярвам, че бих влязъл там дори и да нямах оръжие“, увери Тръмп групата от щатски губернатори, които бяха поканени на среща в Белия дом, но по-късно добави, че „не се знае (какво би станало), докато не се наложи“.

Изявлението на Тръмп бе свързано с критиките му срещу въоръжения охранител на учебното заведение, когото той нарече „страхливец“, задето не се е намесил и не е спрял масовата стрелба в Паркленд. По неговите думи действията на подчинените на шерифа на Брауърд Каунти също са били „откровено отвратителни“.

„Начинът, по който действаха, е позорен“, коментира още Тръмп.

В рамките на срещата Тръмп допълни, че по-рано се е срещнал с ръководителите на Националната оръжейна асоциация и им е напомнил необходимостта от проверка на потенциалните купувачи.

„Ако се натъкнем на психо, не искам той да има оръжие“, категоричен бе Тръмп, но и заяви категорично, че „няма по-голям привърженик на Втората поправка от него и по-голям фен на Националната оръжейна асоциация“.

- реклама -