„Тракия“ побеля от градушка, аутобанът опасен за движение (Видео)

Магистрала „Тракия“ побеля, след като брутална градушка удари района на Стара Загора, предават местните сайтове. Според информацията в тях, аутобанът е опасен и за движение.

Само преди броени дни се оказа, че имаме почти 12 000 ракети за борба с градушките, а в четвъртък Старозагорско бе съсипано от ледената стихия. Област Стара Загора е една от малкото, 9 на брой, области в страната,

които уж са покрити от градозащита с ракетен способ,

подчерта пък „Телеграф“.

Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ обяви в началото на април, че била готова за активния сезон. Според информацията оттам, защитата даже щяла да започне по-рано, заради прогнозите за опасни градушки.  Противоградовата защита с ракети

ще се осъществява над територия от около 22 млн. дка в 9 от общо 28 области

в страната. Това са Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Ракетите ще бъдат пускани от 11 командни пункта и 262 ракетни площадки към тях.

В същото време видео, разпространено от MeteoBalkans показва, че Стара Загора не е била спасена от бедствието. Ледените късове са с големината на лешник. Най-големи са пораженията в Чирпан.

В района на отбивката за Стара Загора и Чирпан някои коли са спрели, тъй като движението било невъзможно заради намалената видимост, допълва „Флагман“.

Според синоптиците от MeteoBalkans, бедствието се е насочило към Раднево и Нова Загора.

Жълт код за опасно време: силен дъжд, вятър, буря и градушки в част от страната

- реклама -