Трагедия: Второ тяло на удавник изплува в езерото Мандра

Трагедия: Второ тяло на удавник изплува в езерото Мандра край Бургас. Тяло на удавник изплува в Мандренското езеро. Според първоначални данни то е на единия изчезнал рибар в Бургас.

Очаква се разпознаване на тялото от близките, за да бъде уточнено дали това е 44-годишният Ивелин Тодоров. Тялото е изплувало в езерото край квартал „Твърдица“.

Припомняме, че на 28 ноември

започна издирването на двама рибари, които ден по-рано влезли в язовир “Мандра” и повече не се появиха. Тялото на Петър Петров бе намерено на 21 декември, а другият изчезнал рибар продължаваше да бъде в неизвестност.

Още на следващия ден бе организирана безпрецедентна акция, в която участват редица институции – екипи от Общината, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, полиция, Гражданска защита и доброволци. Кметът на Бургас Димитър Николов лично координира операцията.

Въпреки щателното обследване на дъното

от водолази и локди със сонарно оборудване, както и по въздух с дрон, от изчезналите мъже няма и следа. Намерена е само обърнатата им лодка.

Допреди няколко седмици общинските лодки са продължавали да изследват дъното със сонарна система.

Имаме готовност, ако се появи улика,

открита от полицията, отново да влезем както с лодките, така и с дрона, който седмици наред обследва територията, обясниха пред Флагман.бг от Община Бургас.

Близките им обаче не губеха надежда. Всеки ден съпругите на двамата мъже, както и майката на Ивелин са на ез. Мандра, за да чуят добри новини от спасителите.

Вижте още:

- реклама -