Трагедия в Лондон! Много жертви и ранени, след като трамвай се преобърна

Причините за инцидента все още неясни

Най-малко седем души са загинали, а над 50 са ранени при тежък инцидент с препълнен трамвай. Инцидентът е станал в южната част на Лондон.

Към 6.10 часа тази сутрин бил подаден сигнал за дерайлирал трамвай до спирка Кройдън, голямо предградие и голям транспортен хъб.

Екипите за извънредни ситуации установили на място, че има загинали и много пострадали. Двама от пътниците били заклещени в смачканите ламарини на мотрисата, съобщи Reuters.

„Редица хора са откарани в болница с наранявания и за съжаление можем да кажем, че има и такива, които загубиха живота си„, обявиха от британската транспортна полиция.

Поне 51 души са откарани в болница, като някои са със сериозни наранявания. Пет пожарни, пет специализирани спасителни екипа и повече от 70 пожарни са били изпратени на мястото. Те използвали специално оборудване за рязане, за да освободят заклещените.

„Моите мисли и молитви са с всички онези, които са засегнати от този ужасен инцидент с трамвай в Кройдън“, обяви премиерът Тереза Мей.

Страшен тътен събудил живеещите наблизо хора

Местни жители споделят, че чули сблъсък, последван от крясъци. „Започнаха да изнасят пострадалите, някои много сериозно ранени. Хората бяха изнасяни на носилки„, разказва очевидец.

Малко по-късно е бил арестуван ватманът на трамвая. Разследващите продължават да търсят причината за инцидента.

- реклама -