Трагедия: Разпознаха трупа на един от изчезналите рибари в езерото Мандра (Обновена)

Трагедия: Разпознаха трупа на един от изчезналите рибари в езерото Мандра. Жената на единия изчезнал преди 24 дни рибар е разпознала тялото, което изплува днес от бургаското езеро Мандра. То е на Петър Петров. Трупът на един от изчезналите рибари в езерото Мандра изплува днес по обед, научи Флагман.бг.

Тялото е забелязано във водата в близост

до мястото, където беше открита гумената лодка, в която двамата са били вечерта на 27 ноември. Все още не е ясно на кого от двамата са останките.

От Областната дирекция на МВР в Бургас потвърдиха информацията на Флагман.бг за изплувало тяло в ез. Мандра. Предполага се, че е на единия от двамата изчезнали на 27 ноември вечерта рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров.

Трупът е открит в близост до мястото,

където бе намерена гумената им лодка.

„Към момента изчакваме лодка от ИАРА, за да бъде изнесено тялото на брега. Ще се извърши разпознаване, за да видим дали е на един от двамата изчезнали рибари и на кого точно. Оттам вероятно на ръце ще бъде изнесено до трупната линийка към отделението по съдебна медицина за извършване на аутопсия, тъй като теренът е пресечен и труднодостъпен за превозни средства“, съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.

Очаква се и водолазен екип,

за да се направи подводен оглед за евентуално откриване на второ тяло.

Припомняме, че Ивелин Тодоров и Петър Петров изчезнаха преди 24 дни и беше организирана мащабна акция по тяхното издирване.

Още на следващия ден бе организирана безпрецедентна акция, в която участват редица институции – екипи от Общината, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, полиция, Гражданска защита и доброволци. Кметът на Бургас Димитър Николов лично координира операцията.

Въпреки щателното обследване на дъното

от водолази и локди със сонарно оборудване, както и по въздух с дрон, от изчезналите мъже няма и следа. Намерена е само обърнатата им лодка.

Допреди няколко дни общинските лодки са продължавали да изследват дъното със сонарна система. Имаме готовност, ако се появи улика, открита отполицията, отново да влезем както с лодките, така и с дрона, който седмици наред обследва територията, обясниха пред Флагман.бг от Община Бургас.

Близките им обаче не губеха надежда. Всеки ден съпругите на двамата мъже, както и майката на Ивелин са на ез. Мандра, за да чуят добри новини от спасителите.

Още по темата:

- реклама -