Пловдив се размина с второ Хитрино: Товарен влак с пропан бутан дерайлира, няма пострадали (ВИДЕО, СНИМКИ)

Първите три вагона на товарен влак са дерайлирали в ранните часове на деня в Пловдив. Влаковата композиция е била от 25 вагона с пропан бутан и цяло чудо е, че не се е повторила трагедията от Хитрино. Няма изтичане на газ.

При инцидента няма пострадали и няма опасност за населението.

Във влака е имало трима машинисти, те са добре.

От 04:15 ч. е преустановено е движението на влаковете между Пловдив и Филипово
(направление Пловдив-Карлово).

От НКЖИ уточняват, че дерайлиралата композицията е на частен превозвач-Булмаркет.

Влакът е идвал от Сърбия за Пловдив. Причината според собственика на композицията Петър Ганев е счупването на езика на стрелката.

Екипи на Национална компания “Железопътна инфраструктура“ са на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето.

Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.
Направена е организация за обслужване на пътниците от засегнатите влакове.

НСлС поема разследването за дерайлиралите вагони край гара Пловдив

За инцидента с влаковата композиция в Пловдив беше уведомен главният прокурор и по негово разпореждане следователи от Национална следствена служба (НСлС) поемат разследването. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

  „Разследването се ръководи на място от окръжния прокурор Румен Попов и в рамките на днешния ден стартираме с огледи на местопроизшествие и разпити на свидетели. Изпращат се мобилните криминалистически лаборатории на място, а експертите, които сме ангажирали да подпомагат разследването са същите, които участваха като подпомагащ екип и при разследването на Хитрино. Собственикът на влаковата композиция е същият, който е собственик и на влаковата композиция в Хитрино“, обясни тя.

Разследва се престъпление по транспорта с причинени имуществени вреди.

Движението между Пловдив и Тодор Каблешков в момента се осъществява само по път 1, което може да доведе до нарушаване на Графика за движение на влаковете и малки закъснения по направлението Пловдив-София.