Това са жертвите на лудия от Торонто (СНИМКИ)

10-годишно момиче е загинало по време на нападението в Торонто в неделя. Разпознати са и двете жертви на атаката – малката Юлиана Козис и 18-годишната Рийз Фалън, съобщава „Дейли мейл“.

Стрелба беше открита в гръцкия квартал в предградието „Маркъм“ на Торонто.

10-годишната Козис била в кафене около 10 ч. вечерта, когато била ударена от куршум. Била откарана в болница, където по-късно починала. Баща ѝ Дони също бил прострелян. Той помолил в болницата да бъде настанен до леглото на дъщеря, където останал неотлъчно до нея преди тя да почине.

„Тази трогателна история говори за неразрушимата връзка между баща и дъщеря. Този безсмислен акт ни разтърси и ни нарани“, каза кметът на „Маркъм“.

Втората жертва е 18-годишната Рийз Фалън.  Тя е завършила скоро училище, искала да учи за медицинска сестра.

Стрелецът – 29-годишният Фаисал Хюсеин, беше ликвидиран на място. След като снимката му беше разпространена, групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за атаката, описвайки Хюсейн като войник. Мотивите му за нападението още не са ясни, но семейството му твърди, че от дълги години той се бори с психоза и депресия.
Полицейски източник разкри, че разследващите имали доказателство, че Хюсейн е посещавал сайтове на „Ислямска държава“ и е изразявал подкрепа за нея онлайн.

- реклама -