Тур дьо Франс
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обсъжда се Тур дьо Франс без публика

Най-престижната колоездачна обиколка – Тур дьо Франс, все още може да се проведе по план през юли. Това заяви спортният министър на Франция Роксана Марасинеану.

По-голямата част от летните спортни състезания бяха отложени поради пандемията от коронавирус. Най-големите „жертви“ засега са Евро 2020 и Олимпиадата в Токио, преместени за 2021. Ролан Гарос пък се премести през септември. Първата голяма колоездачна обиколка – Джиро д’Италия също бе отложена. Джирото трябваше да започне на 9 май.

Въпреки това, все още не е взето решение за отлагане на Тур дьо Франс. Обиколката трябва да започне на 27 юни в Ница и да продължи до 19 юли. В момента всички френски колоездачни състезания са спрени поради мерките за ограничение на разпространението на COVID-19.

“В момента се обсъждат различни варианти, но все още е рано за окончателно решение. Има време за всичко. И преди сме правили състезания без зрители. В момента имаме по-спешна битка, която трябва да водим. Нека насочим всичките си усилия към това препятствие, преди да преминем на следващото”, каза Марасинеану за France Bleu.

Икономическият модел на Тур дьо Франс е различен

Логиката за провеждане на събитието без публика е да забавлява населението, което в момента е под блокада. А освен това обиколката е събитие, чиято финансова стабилност не зависи от продажба на билети, а от телевизионни права. “Икономическият модел на Тур дьо Франс е различен. В този период на самоизолация всеки е нащрек и отговорен за действията си. Всеки разбира предимствата да остане в дома си и предпочете телевизионното шоу. Няма да бъде толкова наказуемо да сме затворени, ако може да гледаме Тура по телевизията”, завърши тя.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -