Тото Волф, Мерцедес, Астън Мартин
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тото Волф остава шеф на Мерцедес

Тото Волф ще остане шеф на отбора на Мерцедес във Формула 1. Това съобщи самият той в интервю за „Зюддойче Цайтунг“.

Настоящият договор на Тото Волф с отбора изтича в края на годината. Той обаче ще подпише нов с отбора в скоро време. „Да, оставам във Формула 1. И то като директор“, заяви 48-годишният Волф. Той работи от осем години във Формула 1 и по време на първото затваряне заради пандемията направи коментати, по които се съдеше, че е възможно да си вземе почивка.

„Наистина имах време да се огледам и да премисля някои неща. Но реших, че нямам нужда от баланс живот-работа. Всичко, което правя, е част от живота. Наслаждавам се да управлявам компанията и споделям страстта си към моторните спортове с жена ми“, обясни бившият състезател.

В интервюто той казва още, че според него ще има ограничение на заплатата на пилотите. „Това ще се случи със сигурност. Структурата съществува от много време в американските спортове. Тя не позволява на милиардерите да плащат повече и поддържа конкурентноспособността. Това прави отборите печеливши. Няма как да искаме инвеститорите във Формула 1 постоянно да субсидират отборите“, завършва Тото Волф.

- реклама -