Тотев: Бюджетът на Пловдив е фантастично голям

Кметът на Пловдив Иван Тотев определи бюджета на общината за 2018 година като „фантастично голям и много амбициозен“.

Той изрази надежда, че той ще бъде приет от Общинския съвет с голямо мнозинство. Средствата, с които ще разполага общината тази година, са в рамките на 369 милиона лева, което според кмета е рекордно голям бюджет.

За първи път през последните шест години при изготвянето на бюджета е използвана различна философия, коментира Тотев.

По думите му той е бил винаги точно математически сметнат, много ясно планиран и прогнозируем с много малки отклонения. Оказа се, че поради многото обжалвания или други обективни пречки проектите не се изпълняват през годината, добави кметът.

За това, по думите му, тази година общинската администрация е увеличила приходната част на бюджета, което предоставя възможност с повече средства да се стартират повече проекти. Наясно сме, добави той, че някои от тях ще продължат и през 2019-та.

В тази връзка посочи проектите в областта на културата. За изграждане на художествена галерия на мястото на бившия Детмаг общината е предвидела един милион лева, 1 100 000 лева са заделени за галерията на ул. „Съборна“ в Стария град, 70 000 лева ще бъдат вложени за климатизация и осветление на двата етажа на Градската художествена галерия на Главната улица.

- реклама -