снимка бтв

Тошко Йорданов: Това е един лицемерен парламент. Отговорността, че няма правителство е на Христо Иванов

Тошко Йорданов, ИТН: Това е един лицемерен парламент и ако някой носи персонална отговорност, че няма правителство, това е Христо Иванов.

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в декларация от името на група.

„Този парламент не излъчи правителство. Факт. Защо, защото всички политически партии в тази зала – „Изправи се“, „Демократична България“, ГЕРБ, БСП ясно заявих, че няма да ни подкрепят. ДПС мълчаха. Заради това няма правителство. Всички приказки пред камепите що се отнася до дясната страна на залата и БСП, че имаме общи цели и сме ги договорил, се оказа, че няма никакво значение, след като те искаха пероснален контрол върху бъдещото правителство. Този персонален контрол беше поискан от Христо Иванов“, каза Тошко Йорданов.

Той обясни, че това е станало пред 4 човека в стаята на „Има такъв народ“.

По думите му двете комисии, които са успели да се организират, са били Правна и Бюджетна и ако не са били предсдателите от ИТН и това, кото е свършил 46-ия парламент, е нямало да бъде факт.

„Това е един лицемерен парламент, който стана ясен пред всички“, посочи още Тошко Йорданов. Той изрази следващият парламент да бъде по-малко лицемерен.

Председателят на ПГ на ИТН заяви, че президентът Радев ще спечели втори мандат, защото който се е изправил, срещу ГЕРБ – печели.

- реклама -