Слави Трифонов
сн. БГНЕС/архив

Тошко Йорданов: Слави Трифонов е добре

„Слави Трифонов е добре, възстановява се“. Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти. Представители на парламентарно представените партии се събраха този следобед на техническа среща с главния секретар на Народното събрание по повод откриването на първото заседание в четвъртък.

Припомняме, че Трифонов е с положителен тест за коронавирус и е в изолация до 27 април. В нощта на изборите той съобщи във Фейсбук, че се е самоизолирал заради симптоми, а по-късно се потвърди, че е заразен с COVID-19.

При това положение Слави няма да може да положи клетва като депутат в 45-тото Народно събрание. Освен ако не му бъде предложено това да се случи онлайн, както гласуваха част от депутатите в предходния парламент. Но, пък това се случваше в новата пленарна зала, а откриването на първото заседание на новите депутати ще бъде в старата сграда.

Запитан за лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов предвид предстоящото откриване на новия парламент, здравния министър Костадин Ангелов каза, че не е наясно и със състоянието на Трифонов, но се надява и той да се справи, както много български граждани.

„Факт е, Слави Трифонов е под изолация. Изолация и карантина са два термина – положителните са под изолация, контактните от първи ред – под карантина“, заяви Ангелов към медиите.

- реклама -