Тошко Йорданов
сн. Архив/БГНЕС

Тошко Йорданов: Ще подкрепим кабинет при ясни правила, без Кирил Петков да присъства в него (ВИДЕО)

Ще подкрепим кабинет при ясни правила, без Кирил Петков да присъства в него, по възможност би било добре Асен Василев да не е там. Да бъде кабинет от професионалисти, с ясна програма, за определен период от време, заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след консултацията за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Той се обоснова защо поиска от Радев разсекретяването на стенограмата от КСНС за Северна Македония.

„В становището след съвета чисто теоретично можеше да се говори повече за правата на българите, репресиите срещу българите и езика на омразата, който да влезе вътре. Чисто теоретично един човек беше много против и дори чисто теоретично се скара с президента, ей така очи в очи“, каза Йорданов.

На въпрос кой е този човек, Йорданов каза: „Забравих, но е човек, който е склонен да самообявява себе си за светец, разбирач по всичко“.

„Разговорите преминаха в конструктивен диалог, защото президентът Радев винаги е подхождал обединително в такива ситуации“, заяви Станислав Балабанов.

Въпреки натоварения парламентарен ден и график на парламента, за нас от значение винаги е било уважението към институцията, затова бяхме тук днес. За разлика от други колеги, които са решили и искат на всяка цена да управляват еднолично, ние ще подходим диалогично и ще спазим закона, изтъкна той.

Има закони, които трябва да спазваме и Конституция, която за разлика от други ние спазваме. Ако му дойде времето на третия мандат, всичко ще зависи от решението на президента, каза още Балабанов.

До третия мандат има доста време, уточни Ива Митева и допълни: „При положение, че две от политическите сили не се явиха, е решение на президента дали ще изчака или ще започне да връчва мандатите“.

- реклама -